

KARIÉRA DICKA BARBU, ZAKLADATEĽA FIRMY, ZAVIEDLA DO RÔZNYCH ČASTÍ SVETA,
ČO MU UMOŽNILO ZOZNÁMIŤ SA S TRADÍCIAMI VÝROBY RÔZNYCH LIEHOVÍN
OD RUMU A TEQUILY AŽ PO AMERICKÚ A ŠKÓTSKU WHISKY.
VŽDY VŠAK SNÍVAL O TOM, ŽE SI ZALOŽÍ VLASTNÝ LIEHOVAR NA DOKONALOM MIESTE,
ABY VYTVORIL PRÉMIOVÝ REMESELNÝ RUM, NA KTORÝ BY MOHOL BYŤ HRDÝ.
A TO HO PRIVIEDLO DO SRDCA PANAMY.
ZAČÍNAL VO SVOJOM MALOM LABORATÓRIU V PANAMA CITY, NO ČOSKORO ZISTIL,
ŽE MELASA (KTORÁ SA NACHÁDZA VO VÄČŠINE SVETOVÝCH RUMOV A JE VEDĽAJŠÍM
PRODUKTOM CUKROVARNÍCKEHO PRIEMYSLU) MU NEPRINÁŠA VÝSLEDKY, AKÉ CHCEL. ROZHODOL SA EXPERIMENTOVAŤ S REMESELNÝM SIRUPOM Z CUKROVEJ TRSTINY Z VRCHOVINY CHIRIQUÍ. VÝSLEDKY HO TAK UCHVÁTILI, ŽE NA DRUHÝ DEŇ PRECESTOVAL 600 KM, ABY SPOZNAL MIESTNEHO FARMÁRA A POROZPRÁVAL SA O MOŽNEJ SPOLUPRÁCI.
TO MIESTO SI OKAMŽITE ZAMILOVAL – BOHATÁ SOPEČNÁ PÔDA, PODNEBIE DAŽĎOVÉHO
PRALESA A VYSOKÁ NADMORSKÁ VÝŠKA AKO STVORENÁ NA POMALÉ DOZRIEVANIE.
INŠPIROVANÝ ŠKÓTSKOU WHISKY ZAČAL VYRÁBAŤ RUM V MEDENÝCH DESTILAČNÝCH
PRÍSTROJOCH A TAM V MALEJ DISTILÉRKE LEN PÁR KILOMETROV OD FARMY NA CUKROVÚ
TRSTINU ZAČAL VYRÁBAŤ RUM SVETOVEJ TRIEDY.
PRVÉ DESTILÁTY, KTORÉ VYROBIL,
BOLI MIMORIADNE DOBRE PRIJATÉ MILOVNÍKMI RUMU A BARMANMI Z PANAMA CITY.
UŽ MU BOLO ÚPLNE JASNÉ, ŽE VYTVORIL VEĽMI ŠPECIÁLNY NÁPOJ,
O KTORÝ SA MUSÍ PODELIŤ SO SVETOM.
A TAK SA DOSTAL AŽ K NÁM.
Zaujal Vás niektorý z produktov?
KONTAKTUJTE NÁS